In het gezellige dorpje Wieringerwerf kan je lekker winkelen, er zijn verschillende restaurants en er is een zwembad aanwezig.
De geschiedenis
In 1931 werd begonnen met de bouw van het dorp, een jaar nadat de polder was drooggelegd. In het kader van een werkgelegenheidsproject dat werd gefinancierd door de Staat, die ook eigenaar was van de poldergrond, kwamen inwoners vanuit het hele land naar de Wieringermeer om de handen uit de mouwen te steken. In korte tijd verrezen er woningen, winkels, kerken en scholen in Wieringerwerf. Ook werd een terp nabij het dorp gebouwd, waar men tijdens een eventuele dijkdoorbraak heen kan vluchten. Op 1 juli 1941 werd Wieringermeer een zelfstandige gemeente.
Op 17 april 1945 werd de dijk door de Duitsers opgeblazen waardoor de polder in twee dagen tijd onder water liep. Het merendeel van de inwoners zocht een veilig heenkomen op het oude land, maar een klein aantal mensen vluchtte de terp op en het domeinen kantoor in. Op 11 december 1945 was de polder weer drooggelegd, waarna Wieringerwerf opnieuw kon worden opgebouwd. Een monument en een wiel kenmerken nog altijd de plaats van de doorbraak. In de volksmond beter bekend als "het gat in de dijk".
(Bron: Wikipedia).
Wandelroute tussen de tulpen
Er is in Wieringerwerf ook een leuke wandelroute over het boerenland. In het voorjaar en de zomer prachtig om door de tulpenvelden te lopen!